Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger og indsamle statistik, der kan være med til at forbedre hjemmesiden. Læs mere om cookies på fsb.dk

Radon i Rymarksvænget

Radon i Rymarksvænget

04. juni 2018

I efteråret 2017 blev det besluttet, at der skulle måles for radon i din boligafdeling. Nu er resultaterne af målingerne kommet. 

Der er nu foretaget målinger for radon i kældrene, der hvor du bor. Der er ikke målt radonværdier, der overstiger den gældende grænseværdi, så der er ikke behov for særlige tiltag i forhold til at sikre mod radon hos jer..

 

Læs det brev fsb har sendt til jeres afdelingsbestyrelse med resultatet af målingen.

 

Om radon

Radon er er en naturligt forekommende gasart i undergrunden, der trænger ind i bygninger via revner og sprækker. Det kan fx være steder hvor gulve er brudt af rør ind i bygningen. Derfor er det særligt i kælderen (eller stueetage, der hvor der ikke er kælder), at der er risiko for radon. Radon i kælderen betyder dog ikke at der nødvendigvis er radon i boligerne oppe over. Ifølge Statens Byggeforskningsinstitut har undersøgelser vist, at der er lille sandsynlighed for, at der er radon i boligerne i etagebyggerier.

Radon i høje mængder er sundhedsskadeligt og er ifølge Sundhedsstyrelsen medvirkende årsag til 300 nye tilfælde af lungekræft om året i Danmark.