Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger og indsamle statistik, der kan være med til at forbedre hjemmesiden. Læs mere om cookies på fsb.dk

Velkommen til Rymarksvænget

Velkommen til Rymarksvænget

Radon i Rymarksvænget

04. juni 2018

I efteråret 2017 blev det besluttet, at der skulle måles for radon i din boligafdeling. Nu er resultaterne af målingerne kommet. 

Der er nu foretaget målinger for radon i kældrene, der hvor du bor. Der er ikke målt radonværdier, der overstiger den gældende grænseværdi, så der er ikke behov for særlige tiltag i forhold til at sikre mod radon hos jer..

 

Læs det brev fsb har sendt til jeres afdelingsbestyrelse med resultatet af målingen.

 

Om radon

Radon er er en naturligt forekommende gasart i undergrunden, der trænger ind i bygninger via revner og sprækker. Det kan fx være steder hvor gulve er brudt af rør ind i bygningen. Derfor er det særligt i kælderen (eller stueetage, der hvor der ikke er kælder), at der er risiko for radon. Radon i kælderen betyder dog ikke at der nødvendigvis er radon i boligerne oppe over. Ifølge Statens Byggeforskningsinstitut har undersøgelser vist, at der er lille sandsynlighed for, at der er radon i boligerne i etagebyggerier.

Radon i høje mængder er sundhedsskadeligt og er ifølge Sundhedsstyrelsen medvirkende årsag til 300 nye tilfælde af lungekræft om året i Danmark.